Volledig scherm

PvdA praat over toekomst jeugdzorg in Steenwijkerland

STEENWIJK - De PvdA in Steenwijkerland houdt maandag 20 juni een thema-avond over de toekomst van de jeugdzorg. Sinds 2015 is de gemeente hiervoor verantwoordelijk.

Die overgang is volgens de partij tot nog toe 'betrekkelijk neutraal verlopen', maar nu moet bezien worden 'hoe met de lokale verantwoordelijkheid en directer betrokkenheid ook tot verbeteringen van de Jeugdzorg in de gemeente en regio gekomen kan worden'. Binnenkort komt een beleidsplan Jeugdzorg in de gemeenteraad aan de orde. Om dit goed te kunnen beoordelen en waar nodig bij te kunnen sturen wil de fractie van de PvdA met zoveel mogelijk betrokkenen in gesprek. Jeugdzorginstellingen, cliënten, mantelzorgers en andere betrokkenen kunnen meepraten over de toekomst van de jeugdzorg in Steenwijkerland. Iedereen is welkom om een mening te geven of visie in te brengen.

De avond start met inleidingen van vertegenwoordigers uit het veld van de jeugdzorg. Zij schetsen een beeld van de praktijk in de regio.

De bijeenkomst vindt plaats in De Zuidwester aan Gasthuislaan 90 in Steenwijk en begint om 19.30 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.