Volledig scherm

Raadsleden gemeente Zwolle in gesprek met cliënten over ondersteuning in de zorg

ZWOLLE - De gemeenteraad van Zwolle besluit de komende tijd over veranderingen in de zorg en ondersteuning die de gemeente biedt.

Raadsleden willen daarom graag van cliënten en mantelzorgers weten wat zij daarbij belangrijk vinden en gaan daarom graag een gesprek aan met deze groep mensen. Gesprekken kunnen bij Zwollenaren thuis plaatsvinden, maar ook op het gemeentehuis, telefonisch of op een openbare plek en kunnen zowel individueel als in een groep gehouden worden. Vrijdag 1 juli zijn de raadsleden de hele beschikbaar voor gesprekken.

Doel van de gesprekken is om te achterhalen waar de versterking van de positie van de cliënt het beste vorm kan krijgen. Goede cliëntondersteuning en steun bij keukentafelgesprekken zijn bij wet geregeld, maar de raadsleden zoeken ook naar een duidelijke rol van de cliënt bij het bepalen van de kwaliteit van de zorg en de beste manier om te vernieuwen en te verbeteren.

Het Zwolse initiatief om cliënten invloed te geven op de veranderingen in het sociaal beleid is 1 van de 99 'Democratic Challenges' die in het land plaatsvinden. Deze challenges zijn gericht op de verbetering in de lokale democratie. Mensen die in gesprek willen met de raadsleden kunnen mailen naar raadsgriffie@zwolle.nl of bellen naar 038-4982181.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.