Volledig scherm

Raalter bedrijf krijgt internationale partner

RAALTE - Het Raaltese bedrijf Maan Biobased Products is donderdag 17 november een samenwerking aangegaan met het in Duitsland gevestigde Klasmann-Deilmann, een wereldwijde leverancier van substraten voor de tuinbouwsector.

Deze samenwerking heeft tot gevolg dat een door Maan Biobased Products ontwikkeld en geproduceerd product, een 100% afbreekbare wortelplug genaamd de Growcoon, nu door beide bedrijven geleverd kan worden aan de tuinbouwsector. De overtuiging om tot een samenwerking te komen was voor beide partijen sterk. Zowel Klasmann-Deilmann als Maan Biobased Products zien de Growcoon als een baanbrekend product voor de tuinbouwsector. Samen gaan ze het product in Nederland en Europa nadrukkelijk onder de aandacht brengen bij kwekers. Na een succesvolle introductie in 2016 verwacht Maan Biobased Products in 2017 minimaal een vertienvoudiging van de afzet.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.