Volledig scherm

Ralph Keuning van De Fundatie spreekt op Lowlands-festival in Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN/ZWOLLE - Directeur Ralph Keuning van museum De Fundatie in Zwolle spreekt volgende maand tijdens de ARTtalks op het Lowlands-festival dat van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus in Biddinghuizen wordt gehouden.

Keuning is een van de sprekers uit de wereld van musea, mode, kunst en design die over een bijzonder onderwerp in hun vak vertellen op het feest. Naast de directeur van De Fundatie zijn er onder meer presentaties van kunstjournalist Marian Cousijn, designkenner Annemartine van Kesteren en modeontwerper Bas Kosters. Het kunstprogramma op Lowlands ligt dit jaar in de handen van online videokanaal ARTtube en het interactieve mediaplatform DROPSTUFF.nl. Zij houden de ARTtalks, maar ook schilderworkshops in Virtual Reality en een vertoning van films over bekende Nederlandse musea. De data en tijdstippen van de kunstactiviteiten worden op 1 augustus bekendgemaakt op www.facebook.com/arttube. Wie niet op Lowlands kan zijn, kan de ARTtalks bekijken op www.arttube.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.