Volledig scherm

Reconstructie Oude Harderwijkerweg Doornspijk in 2017 uitvoeren

DOORNSPIJK - Het plan voor de reconstructie op de kruising Zuiderzeestraatweg West - Oude Harderwijkerweg in Doornspijk hoopt de gemeente Elburg nog voor de zomer ter inzage te leggen. Aanleiding voor de aanpak is de verkeersveiligheid. Wethouder Jan Polinder (SGP): "Ik ben blij met deze grote stap in de richting van de reconstructie. Ik verwacht dat bij een voorspoedig verloop van de procedure de provincie Gelderland de reconstructie in 2017 uitvoert.

De reconstructie van deze kruising staat al sinds 2013 op de agenda van het college. De lange voorbereidingstijd komt volgens wethouder Jan Polinder doordat er veel partijen bij de reconstructie betrokken zijn: “Allereerst de provincie Gelderland, omdat zij eigenaar zijn van de Zuiderzeestraatweg en de reconstructie gaan uitvoeren. Dan de eigenaren van de smederij op de hoek van de Zuiderzeestraatweg-Oude Harderwijkerweg, die hebben ingestemd met de sloop om de reconstructie mogelijk te maken. Daarnaast is het voor de omwonenden een behoorlijke ingreep. Het is heel goed dat deze partijen met het oog op het algemeen belang, constructief over een oplossing hebben meegedacht. Mede dankzij hun inzet kunnen we dit plan nu in procedure brengen.” Het ontwerp van het wijzigingsplan voorziet naast de reconstructie van het kruispunt ook in de mogelijkheid om naast het perceel Oude Harderwijkerweg 2 een vervangende woning te bouwen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.