Volledig scherm

Recordaantal deelnemende teams aan tafeltennistoernooi voor basisscholen Zwolle

ZWOLLE - Aan het tafeltennistoernooi dat Tafeltennis Zwolle en SportService Zwolle woensdag 12 oktober houden doen dit jaar een recordaantal van 25 teams mee.

"We hebben het maximale aantal teams bereikt dat kan deelnemen aan het toernooi op de huidige locatie", zegt Marco Welink van SportService Zwolle. "Vorig jaar hadden we al 21 teams en nu zijn dat er zelfs 25 geworden. De kinderen komen van veertien verschillende basisscholen in Zwolle. Het is fantastisch dat zoveel kinderen enthousiast zijn om deel te nemen aan tafeltennis".

De teams bestaan uit vier leerlingen en worden gevormd door kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de Zwolse basisscholen. In ieder team moet minimaal één meisje zitten. Tafeltennis Zwolle is verantwoordelijk voor het tafeltennistoernooi en SportService Zwolle zorgt voor de ondersteuning. Het toernooi vindt van 13.30 tot 17.30 uur plaats bij de tafeltennisvereniging aan de Albert Cuypstraat 1a in Zwolle. Het winnende team mag deelnemen aan de landelijke finale op zondag 5 maart in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.