Foto: Bert-Jan Lukje
Volledig scherm
Foto: Bert-Jan Lukje

Red Giants verliest van Western Michigan Broncos

MEPPEL - Het was een onzekere zomer voor Red Giants. De kampioen van de promotiedivisie heeft eraan gedacht om zich terug te trekken voor het nieuwe seizoen, maar toch staat er weer een team. Het oefenduel met de Western Michigan Broncos gaat verloren, 77-92.

Rein en Wim van der Kampen helpen Red Giants in het eerste oefenduel nog uit de brand. Rein van der Kamp is goed voor 26 punten. Coach Patrick Koning kan tegen het Amerikaanse team beschikken over twee nieuwelingen, de van Aris Leeuwarden overgekomen guard Enzo Swart en de Litouwer David Svaikovski. Boris Eglie, de derde nieuweling, blijft nog langs de kant.

Red Giants kan in de eerste helft goed meekomen met de Amerikanen. Bij rust is het 42-43. In het vierde kwart loopt Western Michigan Broncos definitief weg, 77-92.

Red Giants – West Michigan Broncos 77-92 (21-19 42-43 60-71). Scores Red Giants: Rein van der Kamp 26, Wessel de Vries 13, Rikus ten Napel 12, Wim van der Kamp 11, Yuval Uzan 5, Enzo Swart 5, David Svaikovski 4.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.