Volledig scherm

Regio Zwolle Volleybal dwingt niets af

ZWOLLE - Op papier was het een verrassing. Peelpush verdiende zaterdag de eerste zege van het seizoen tijdens het bezoekje aan Regio Zwolle Volleybal (2-3). In de praktijk viel daar echter weinig op af te dingen.

De Zwolse volleybalsters mochten het punt koesteren. Regio Zwolle Volleybal speelde serverend en passend zo matig, dat het blij mocht zijn met de goede ontknoping van vierde set. Drie matchpoints werden weggewerkt voordat Marianne het Lam-Scholten het doorslaggevende muurtje aan het net kon bouwen: 30-28.

Wie zich daarna verheugde op een spannende vijfde set, kwam van een koude kermis thuis. Het werd meteen 0-6 en via 5-10 kon het achttal uit Limburg de winst eenvoudig pakken.

“Als je zo speelt moet je niet mopperen met een punt”, zei coach Redbad Strikwerda zelfkritisch. “Onze passer-lopers zaten niet in de wedstrijd, serverend dwongen we niets af. Het past helemaal bij ons. We zijn een team in opbouw. Wisselvallig per wedstrijd, en ook wisselvallig in de wedstrijd.”

Regio Zwolle Volleybal – Peelpush 2-3 ((25-21 16-25 19-25 30-28 9-15).

Volledig scherm
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.