Volledig scherm

Regiobijeenkomsten Vruchtbare Kringloop voor Overijsselse melkveehouders

HEETEN - Melkveehouders uit Overijssel die benieuwd zijn naar de economische effecten van maatregelen op het melkveebedrijf en naar de resultaten van het project Vruchtbare Kringloop Overijssel zijn uitgenodigd voor de VKO-regiobijeenkomsten op 22 juni in Reutum, 28 juni in Zwolle of 29 juni in Heeten vanaf 13.00 uur.

Tijdens de regiobijeenkomsten bespreekt Gerjan Hilhorst, Wageningen UR, de resultaten van twee jaar KringloopWijzers binnen VKO. Jaap Gielen, Countus, gaat in op de economische effecten van maatregelen op het melkveebedrijf. Als maatregelen goed zijn voor het sluiten van de kringloop, zijn ze dan ook goed voor de portemonnee? Daarnaast komt een deelnemer aan het woord over zijn eigen resultaten en ervaringen en legt projectleider Bert Muller uit hoe het vervolg van het project eruit ziet. Voor melkveehouders die nog niet deelnemen is deze bijeenkomst een gelegenheid om kennis te maken met het project en zelf te beoordelen of deelname ook voor hen interessant is. De bijeenkomsten vinden plaats in Bays (Reutum), De Vijverhoeve (Zwolle) en De Maathoeve (Heeten). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor 20 juni via www.vruchtbarekringloopoverijssel.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over het programma.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.