Volledig scherm

Regionaal foodtruckfestival tijdens Wiejese Diekdaegen

WIJHE - In park Wijhezicht wordt tijdens de Wiejese Diekdaegen op zondag 4 september een regionaal foodtruckfestival gehouden: Smaek in ‘t Park. Tussen 13.00 en 18.00 uur staan mobiele keukens en foodtrucks opgesteld die hapjes uit de regio serveren.


I Vicini uit Wilp maakt verse pizza’s op ambachtelijke wijze gebakken in een houtgestookte oven. Het Emmense Charlie’s Churros is gespecialiseerd in het bereiden van churros. Barista Jan uit Raalte schenkt in zijn gerestaureerde Volkswagen pickup Manetti koffie van bio-bonen. Het Vleeshuys (Zwolle) is de mobiele keuken van restaurant Het Weeshuys en serveert vleesgerechten. Jaap Doorgeest uit Wijhe serveert een gevulde bol met vlees en de klassieke Amerikaanse hotdog. Lisa Pol van Jantjes Lief uit Zwolle maakt smoothies van vers fruit. De toegang is gratis, de hapjes dienen contant te worden afgerekend.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.