Volledig scherm

Regionale motortoertocht vertrekt vanuit Oosterwolde

OOSTERWOLDE - De regionale motortoertocht die zaterdag 18 juni gehouden wordt, vertrekt vanuit Oosterwolde.

De toertocht begon in 1993 als een aardigheidje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met grote regionale belangstelling. De laatste jaren komen er meer dan 200 motoren naar Oosterwolde om deze goed georganiseerde tocht te gaan rijden. De deelnemende rijders komen uit alle delen van het land. Tijdens de rit zijn er een aantal stops om te tanken, te eten, te drinken of gezellig met elkaar te praten.

De eerste motoren worden zaterdag 18 juni om 7.30 uur verwacht voor de inschrijving. Inschrijven kan tot 8.45 uur. Om 9.00 uur vertrekken alle deelnemers vanaf Dorpshuis De Heerdt aan de Schiksweg 27 in Oosterwolde. De route van de tocht is nog een verrassing, maar de lengte is ongeveer 250 kilometer. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per persoon. Dit is inclusief koffie bij de inschrijving, koffie met iets lekkers bij de eerste stop en een uitgebreide warme lunch. In verband met de verwachte drukte, worden motorrijders verzocht om op tijd naar Oosterwolde af te reizen. Meer informatie op www.mtto.tk of via 06-21431473.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.