Volledig scherm
Ongeregeldheden bij de wedstrijd De Graafschap-GA Eagles. © Proshots

Relschoppers De Graafschap GA Eagles openbaar

DOETINCHEM – De politie gaat vanaf woensdag 27 foto's publiceren van mannen die betrokken waren bij rellen in Doetinchem na twee wedstrijden van De Graafschap eerder dit jaar. De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het gaat om de wedstrijd tegen Ajax van 8 mei en tegen Go Ahead Eagles op 22 mei.

Na het duel met Ajax, waarin die club door het gelijkspel het kampioenschap misliep, werden politiemensen bekogeld met stoeptegels en vernielingen aangericht.

GA Eagles
Na het treffen met Go Ahead liepen supporters van De Graafschap het veld op en werden spelers en stewards belaagd. De Graafschap speelde toen tegen GA Eagles om promotie naar de eredivisie. De Deventenaren wonnen over twee wedstrijden.

27 foto's
De politie publiceert woensdag eerst 27 foto’s van relschoppers van wie het gezicht geblurd is. Ze krijgen nog één kans zich te melden. Van degenen die dat niet doen, wordt de foto een week later herkenbaar gepubliceerd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.