Volledig scherm

Restaurants Blokzijl houden samen culinair evenement

BLOKZIJL - Horecabedrijven in Blokzijl en directe omgeving houden zondag 26 juni het eerste 'Preuvenement Blokzijl - Culinair Kuieren'.

De bedrijven presenteren zich van 13.00 tot 17.00 uur, verspreid over het centrum. Bezoekers ‘kuieren’ door een schilderachtig decor naar deze verschillende bedrijven om de sfeer en – speciaal voor het evenement bereide - gerechten te kunnen proeven. De gerechten en stijlen zijn afwisselend, van snack tot michelinster. Ook is er bij elk gerecht een bijpassend drankje.

De route wordt muzikaal omlijst en kent tevens een streekmarkt die van 11.00 tot 17.00 uur duurt. Daarnaast is er een centrale plek om gezellig (na) te borrelen. Ook voor de jonge gasten is er genoeg te eten en te doen. Kaarten voor Culinair Kuieren kosten 20 euro. Deze zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende horecabedrijven en via preuvenementblokzijl@gmail.com. De streekmarkt is gratis te bezoeken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.