Volledig scherm

Resto VanHarte Zwolle brengt senioren in contact met jongeren

ZWOLLE - Resto VanHarte in Zwolle heeft een donatie van 900 euro gekregen van het Zwolse fonds De Gasthuizen. Dit bedrag is bedoeld voor het project 'Zelfredzaamheid en Samenredzaamheid'.

Met het project helpt Resto VanHarte mensen uit hun isolement en laat de organisatie ze kennismaken met Jong met Oud Welzijnsinitiatief, stichting JOW!. Het project omvat zes bijeenkomsten, waarvan er inmiddels drie zijn geweest. In maart was de introductieavond van JOW! Nederland, in april een gezellige avond met de stichting in zorgcentrum De Molenhof en in juli werden kinderen van bewoners van De Molenhof zoveel mogelijk bij de activiteiten betrokken en erover geïnformeerd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.