Volledig scherm

Reünie van Koninginnedagoptocht in wijkcentrum SIO in Zwolle

ZWOLLE - ​Wie ooit meedeed aan de jaarlijkse Koninginnedagoptocht in de wijken Schelle en Ittersum in Zwolle kan vrijdag 16 september herinneringen ophalen tijdens een reünie in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan.

SIO was van begin jaren '60 tot begin jaren '90 het eindpunt van de muzikale rondgang met paard en wagens, muziekkorpsen en versierde fietsen. In het buurtcentrum werd na de optocht altijd een afsluitend feest in de soos en de grote zaal gevierd. Een reüniecommissie, bestaande uit Leo Bruggeman, Benny Michel en Rudy van den Berg, tekent voor de organisatie. Aanmelden voor de reünie kan via reunie@siozwolle.nl. De bijeenkomst begint om 20.30 uur en is gratis te bezoeken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.