Volledig scherm

‘Reuring’ in de Benring door komst jongeren de Bolster

VOORST - Leerlingen van de Bolster, school voor speciaal onderwijs op het terrein van De Beele, kunnen vanaf nu werkervaring opdoen in de Benring, woongebouw voor ouderen. Beide instellingen zijn gevestigd in Voorst.

Een docent begeleidt de jongeren, die onder meer werken in het groenonderhoud en de catering. Voor de leerlingen, die kampen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen, verkleint deze werkervaring het gat tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. In de Benring worden ze klaargestoomd voor een zelfstandige stage en vervolgens kunnen ze op school een branchecertificaat of diploma behalen. Dat vergroot hun kansen op werk aanzienlijk. De betrokken instanties tekenen zaterdag een intentieverklaring voor de samenwerking. Vooroordelen over de jeugd van De Beele zijn inmiddels verdwenen. De ouderen genieten van ‘de reuring’ die de leerlingen met zich mee brengen. “De jongeren zijn echte kanjers!”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.