Volledig scherm

Rieteweg en Westerlaan Zwolle tijdelijk afgesloten door werk aan Willemskade

ZWOLLE - De Rieteweg en de Westerlaan in Zwolle zijn van donderdag 3 november tot en zaterdag 5 november tijdelijk afgesloten.

De afsluiting is het gevolg van nachtelijke werkzaamheden aan de Willemskade. Via een versmalde rijbaan blijft de Willemskade voor het wegverkeer in beide richtingen toegankelijk. Door de nachtelijke werkzaamheden is de verbindingen met de Westerlaan en de Rieteweg op donderdag 3 november vanaf 21.00 uur afgesloten. Op vrijdag 4 november is de verbinding met de Westerlaan vanaf 19.00 uur dicht en vanaf 19.30 uur is de aansluiting met de Rieteweg niet meer toegankelijk. De wegafsluitingen duren telkens tot 06.00 uur.

Het verkeer wordt omgeleid via de Blaloweg, Katerdijk, Pannekoekendijk en via de Stationweg, Burgemeester van Rooijensingel en Emmawijk. Verkeersborden ter plaatse gegeven de exacte omleidingsroutes aan. Het werk aan de weg is een onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van de Willemskade die in het komende voorjaar gaat starten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.