Volledig scherm

Rijkswaterstaat en Heijmans houden inloopavond over N35 in Wijthmen

WIJTHMEN/ZWOLLE - Rijkswaterstaat en Heijmans houden woensdag 30 november een gezamenlijke inloopavond over de N35 Zwolle-Wijthmen.

De inloopavond is van 19.00 tot 21.00 uur bij Café Restaurant De Mol aan de Heinoseweg 32 in Wijthmen. Belangstellenden kunnen binnen dit tijdsbestek zelf bepalen hoe laat zij komen. Medewerkers van Rijkswaterstaat, Heijmans en de gemeente Zwolle zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven. De komende twee jaar volgen er meer avonden om belangstellenden op de hoogte te houden van de voortgang.

Op dit moment werkt de aannemer aan het ontwerp van de weg. Hiervoor zijn langs de weg diverse metingen uitgevoerd. In de eerste helft van 2017 zullen andere voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het verleggen van kabels en leidingen. In het tweede kwartaal van volgend jaar start de aanleg van het nieuwe stuk weg in het vrije veld ten zuiden van Wijthmen. Daarna volgen de werkzaamheden voor verbreding. Volgens de planning is de weg eind 2018 klaar.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.