Volledig scherm

Rijkswaterstaat houdt informatieavond over beheerplan IJsselmeergebied in Lelystad en Kampen

LELYSTAD/KAMPEN - Rijkswaterstaat houdt vrijdag 17 juni in Lelystad en donderdag 23 juni in Kampen een informatieavond over het Ontwerp Beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied.

In dit plan, opgesteld door provincies, het ministerie van Economische Zaken en Rijkswaterstaat, staat welke maatregelen nodig zijn om de natuur in het IJsselmeergebied in stand te houden, te versterken en te kunnen blijven combineren met economische ontwikkelingen. De bijeenkomsten zijn bedoeld om informatie over het plan te geven en de mogelijkheden die er zijn om te reageren. In Kampen is de bijeenkomst van 17.30 tot 20.30 uur bij de Leuke Hanzestad aan de IJsseldijk 12 en in Lelystad zijn bezoekers van 17.30 tot 20.30 uur welkom in het provinciehuis aan de Visarenddreef 1. Hier is ook meer informatie te krijgen over de versterking van de Houtribdijk. Meer informatie over het beheerplan staat op www.rwsnatura2000.nl/gebieden/ijsselmeergebied.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.