Volledig scherm

Rijkswaterstaat verwacht hinder voor verkeer door werk aan Roggebotbrug tussen Kampen en Dronten

KAMPEN/DRONTEN - Rijkswaterstaat verwacht komend weekeinde en het weekend van 1 tot en met 3 juli hinder voor het verkeer bij de Roggebotbrug in de N307 tussen Kampen en Dronten.

Brugdelen worden vervangen en getest om het bouwwerk veilig te houden en storingsvrij. Er kan hinder ontstaan van vrijdag 17 juni om 20.00 uur tot zondag 19 juni om 20.00 uur en van vrijdag 1 juli om 20.00 uur tot zondag 3 juli om 20.00 uur. Rijkswaterstaat verwacht een extra reistijd van circa twintig minuten. Tijdens de werkzaamheden is de brug gestremd voor het scheepsvaartverkeer. Dit is mogelijk ook het geval van vrijdag 8 juli om 20.00 uur tot en met zaterdag 9 juli om 20.00 uur wanneer de laatste testen met de brugdelen zijn.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.