Volledig scherm

Ringsteken in centrum Heerde

HEERDE - De menvereniging Wapenvelds Gerij houdt zaterdag 13 augustus weer het populaire ringsteken voor paarden en wagens in het centrum van Heerde.

Vanaf 18.45 uur is er een voorstelronde van alle aanspanningen en vanaf 19.00 uur komen de deelnemers in actie. Op de Dorpsstraat worden een drietal blokken geplaatst waarin de ringen hangen. De deelnemers rijden drie ronden. Voor de bijrijder is het zaak om met zijn lans zoveel mogelijk ringen uit de blokken te steken. Ook de tijd is hierbij van belang. Er wordt gestreden in de categorie paarden en pony's en in elke categorie zijn drie prijzen te winnen. De jachthoorngroep van de Vlijtenbloazers uit Wapenveld zorgt voor de muzikale omlijsting.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.