Volledig scherm
Een evaluatie over de huisbezoeken in Hattem zorgde ervoor dat brandweer en politie besloten om vrijwilligers professioneel op te leiden. © Henk Buerman

Rode Kruis gaat door met huisbezoeken in Hattem

HATTEM - De lokale afdeling van het Rode Kruis in Hattem gaat door met de huisbezoeken bij ouderen in de Hanzestad.

Dit laat de organisatie weten nu zij een evaluatie met de brandweer heeft gehad over de pilot die dit voorjaar in meerdere Noord-Veluwse gemeenten werd gehouden. Vrijwilligers gingen toen op pad om veiligheidsadvies en tips over zelfredzaamheid te geven aan senioren in Hattem. Nu de gemeente Hattem, de politie en MEE interesse hebben getoond in de huisbezoeken worden die ook professioneler. De brandweer en politie gaan vrijwilligers opleiden om betere tips te kunnen geven. Wie interesse heeft om huisbezoeken namens het Rode Kruis af te leggen, kan het functieprofiel vinden bij de Vrijwilligers Vacaturebank op www.swhattem.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.