Anouk Roest ontmoet vrijdag veel oude bekenden.
Volledig scherm
Anouk Roest ontmoet vrijdag veel oude bekenden. © archief

Roest bespaart veel benzine

EERBEEK - Niet de gebruikelijke 140 kilometer, maar slechts 17 kilometer hoeft Anouk Roest vrijdagavond af te leggen. Met zijn FC Marlene gaat hij op bezoek in Apeldoorn bij de zaalvoetballers van WSV/ Shoepimp.

En dat scheelt de 47-jarige oefenmeester weer een lange rit vanuit woonplaats Eerbeek naar Heerhugowaard. "Dat is de ouderwetse stijl van het trainerschap", zegt Roest met een knipoog. Volgens de coach is het vanzelfsprekend dat iedereen op eigen houtje naar de uitwedstrijden gaat. "De jongens komen overal vandaan, dus daar doe ik niet ingewikkeld over."

Voor Roest is het treffen met WSV bijzonder. Tot twee jaar terug was hij daar vier jaar lang speler/coach, met name bij het tweede. "Een aantal jongens (Jordy Woerdman, Moreno Schoenmakers en Olaf Kluitenberg, red.) die ik toen heb getraind, speelt nu in het eerste. Leuk om te zien dat zij nu in de eredivisie lopen. Ja, ik kan wel zeggen dat ik voor een deel aan de basis sta van dit team."

Toch kriebelt de terugkeer bij zijn oude ploeg niet. "Weet je wat het is? Ik heb door het hele land gevoetbald en gewerkt, overal kom je bekenden tegen. Ik ben er dus niet zo mee bezig dat ik nu tegen mijn oude ploeg speel. Natuurlijk is het leuk dat ik hier veel mensen ken, maar aan de andere kant is het ook maar gewoon een wedstrijd. Ik wil gewoon winnen, zo simpel is het."

Roest heeft met een aantal spelers van WSV nog wel regelmatig contact. "Het voelt altijd vertrouwd als je elkaar ziet." FC Marlene staat momenteel in de eredivisie op een gedeeld vierde plaats, WSV staat voorlaatste. "We hebben de punten allebei nodig."

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.