Volledig scherm
Rondje Kunst is een fietsroute van 21 kilometer langs vijf ateliers in Elburg, 't Harde en Oldebroek waar beeldende kunst te zien is. © Marga Simons

Rondje Kunst: op de fiets langs beeldend kunstenaars in Elburg, 't Harde en Oldebroek

ELBURG/'T HARDE/OLDEBROEK - In Elburg, 't Harde en Oldebroek is zaterdag 6 augustus een Rondje Kunst langs beeldend kunstenaars in de drie plaatsen.

Rondje Kunst is een fietsroute van 21 kilometer en leidt langs vijf ateliers waar in totaal zo'n veertien kunstenaars hun werk exposeren. Fietsers komen ook langs tuinen en historische buitenplaatsen. Starten kan bij een van de vijf ateliers. Rondje Kunst is van 11.00 tot 17.00 uur. De route en de deelnemende kunstenaars staan op www.rondjekunstnoordveluwe.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.