Volledig scherm

Rondleiding Canadese Begraafplaats

HOLTEN - Belangstellenden kunnen dinsdagmiddag (23 augustus) meedoen aan een rondleiding over de Canadese Begraafplaats in Holten.

Zij krijgen informatie over de bevrijding van Noord- en Oost-Nederland en het ontstaan van de begraafplaats. Ook is er ruimte voor indrukwekkende verhalen van gevallenen die in Holten liggen begraven. De rondleiding vanaf het informatiecentrum (Eekhoornweg 10) begint om 14.00 uur en duurt circa 75 minuten. Kosten van deelname drie euro, basisschoolkinderen anderhalve euro. Opgave telefonisch: 0548-789161.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.