Volledig scherm

Rondleiding over gewelven van Buitenkerk in Kampen in augustus

KAMPEN - In de Buitenkerk aan de Buiten Nieuwstraat in Kampen kunnen bezoekers de komende drie Kamper Ui(t)dagen en de zaterdagen in augustus een rondleiding over de gewelven van het gebouw maken.

Een gids leidt geïnteresseerden zo'n 60 treden omhoog via de wenteltrap. Boven is te zien dat de Buitenkerk een drie-beukige hallenkerk is, waardoor elke beuk een bijzondere houten kap heeft en de gewelven met muren van elkaar zijn gescheiden. De rondleiding gaat over een houten vlonder die boven de gewelven ligt en leidt van de noordbeuk met een rondje om de vierling bij de zuidbeuk. In de vierling zitten twee gaatjes, waardoor je in de kerk kan kijken. De rondleidingen zijn op donderdag 4, 11 en 18 augustus en op zaterdag 6, 13, 20 en 27 augustus van 13.30 tot 14.00 uur. Kosten zijn 3 euro per persoon, de Buitenkerk is vrij toegankelijk. De opbrengst van de rondleidingen gaat naar het gerestaureerde Hinsz-orgel in het kerkgebouw. Een gids is op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag de hele dag aanwezig.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.