Volledig scherm

Rondwandeling door de Ommerschans

OMMERSCHANS - Vereniging De Ommerschans houdt donderdagavond 14 en 28 juli rondwandelingen door de Ommerschans onder begeleiding van een gids.

Deelnemers horen van alles over de bewogen geschiedenis van het voormalige verdedigingsbolwerk dat later een bedelaarskolonie van de Maatschappij van Weldadigheid werd.

In het hart van de Ommerschans heeft de natuur meer dan 100 jaar haar werk gedaan. De lanenstructuur uit de bedelaarstijd is nog goed zichtbaar. De fundamenten van de gebouwen uit die tijd zijn overwoekerd met klimop en bodembedekkers. De bossen en de gracht doorbreken het open landschap. Reeën, vogels en vleermuizen voelen zich er thuis, net als veel verschillende bomen en planten.

De start van de rondwandeling is bij de historische boerderij van de familie Hiemstra aan Balkerweg 72 om 19.00 uur. Meedoen kost 5 euro, opgave is niet nodig. Meer informatie op de site.

www.deommerschans.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.