Volledig scherm

Sallandse Wegenbouw en Hegeman samen sterk verder

HAARLE - Herstructurering van de Hegeman groep heeft er toe geleid dat Hegeman en Sallandse Wegenbouw in een nieuwe samenwerkingsvorm gezamenlijk de toekomst ingaan.

Sallandse Wegenbouw is met de drie divisies, Wegenbouw, Milieu en Advies en United een gezond bedrijf dat stevig in de markt staat. Het bedrijf heeft zestig vaste medewerkers in dienst en levert jaarlijks een omzet van 20 miljoen. Als zelfstandig bedrijf heeft de Sallandse Wegenbouw achttien jaar deel uitgemaakt van de Hegeman groep. Vanwege de recessie was de Hegeman groep genoodzaakt haar activiteiten te herstructureren. De vijftig procent aandeel in Sallandse Wegenbouw van Hegeman is verkocht aan Johan Middelkamp. Hiermee is Johan Middelkamp de enige aandeelhouder van Sallandse Wegenbouw. Ondanks het verbreken van de formele lijnen willen beide bedrijven de opgedane ervaring en kennis van de afgelopen jaren in een goede samenwerking continueren. Hegeman sterk in beton-,woning- en utiliteitsbouw en Sallandse Wegenbouw, sterk in infra-werkzaamheden, oplossen van milieuproblematiek en aanleggen van sportvelden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.