Volledig scherm
Sam Ligtlee (rechts) © Foto archief/Kevin Hagens

Sam Ligtlee uit EK-selectie

EERBEEK - Sam Ligtlee maakt geen deel uit van de Nederlandse ploeg die volgende week meedoet aan het EK baanwielrennen in Parijs. De wielerbond KNWU heeft de Eerbekenaar uit de selectie gelaten vanwege de rechtszaak waarin Ligtlee deze week verwikkeld was.Het wielertalent heeft tijdens zijn stage bij een Eerbeekse juwelier goud verduisterd en werd daarom door de Zutphense rechtbank veroordeeld tot 90 uur werkstraf.

Ligtlee zou in de Franse voorstad Saint Quentin-en-Yvelines vrijwel zeker in actie komen op de teamsprint, maar is gepasseerd voor de Europese titelstrijd door de Nederlandse wielerbond.

Mindere voorbereiding
De voorbereiding van Ligtlee is onvoldoende om op een groot toernooi in actie te komen, oordeelt de bond. Ligtlee blijft wel gewoon lid van de nationale selectie en mag ook gewoon in training blijven bij bondscoach René Wolff. ,,Sam heeft dingen gedaan die niet in onze maatschappij thuishoren en dat is niet goed te praten’’, oordeelt bondscoach Wolff. ,,Zijn morele kompas moet eerst weer in de juiste richting komen. Zijn hoofd is nu niet leeg en dat merkten we in de voorbereiding op het EK. Hij is niet in staat om nu een goed EK te rijden en daarom houden we hem weg.’’ Ligtlee baalt van de onverkwikkelijke affaire, al is er niet een en al begrip voor het standpunt van de wielerbond. ,,Ik snap het maar half’’, stelde Ligtlee. ,,Ik heb spijt van mijn daden, maar sport en privé zijn twee verschillende werelden voor mij.’’

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.