Volledig scherm

Schaakfilm in Ons Huis Almen

ALMEN - In het kader van het 75-jarig bestaan van de Almense schaakclub Ons Genoegen vertoont Ons Huis op woensdag 30 november de film The Dark Horse.


Een waargebeurd levensverhaal over een schaakspeler die achtergestelde kinderen uit Nieuw-Zeeland leerde schaken. Genesis Potini is een schaakgenie, die in een samenleving waarin het voor veel jongeren moeilijk is de verleidingen van het verkeerde pad te weerstaan, probeert om door middel van het schaakspel hun leven weer op de rails te krijgen en ze te inspireren. Dit op feiten gebaseerde drama won in 2015 de publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam. Gert Vrieze, jeugdschaakdocent van Almen, zal de avond inleiden. Foyer open om 19.30, aanvang film 20.00, entree 4 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.