Volledig scherm

Schadebeheer en -bestrijding op ganzen blijft gehandhaafd

RAALTE - Uit de uitspraak die de Raad van State gedaan heeft, blijkt dat schadebeheer en -bestrijding op ganzen in de belangrijkste gebieden in Overijssel mogelijk blijft.

Met die uitspraak kan Schadebeheer en -bestrijding in de periode van 1 oktober tot 1 april in West-Overijssel en het Rivierengebied van Overijssel door blijven gaan. Ganzen als de kolgans, brandgans en grauwe gans richten veel schade aan gewassen op agrarische percelen. In gebieden waar in het verleden nog geen schade is vastgesteld, is de ontheffing voor schadebeheer en -bestrijding die de provincie daarvoor in 2015 had verleend, door de Raad van State vernietigd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.