Volledig scherm

Schilderijen Marina Schuurman in Heileuvers Schilderijenhuis in Dalmsholte

DALMSHOLTE - De zomerexpositie in Heileuvers Schilderijenhuis omvat een collectie schilderijen van de Ommense Marina Schuurman.


Zij maakt schilderijen waarin ze 'de ware mens op het doek weet te zetten'. Ze geeft de mens een centrale plek en 'de toeschouwer kan er niet om heen om bij zichzelf even te rade te gaan'.

In het dagelijks leven werkt Marina met kleuters. De spontaniteit, puurheid en onbevangenheid probeert ze weer te geven. Ze laat onder meer een serie portretten van kinderen met het syndroom zien.

Heileuvers Schilderijenhuis bevindt zich aan Dalmsholterdijk 17 in Dalmsholte. Meer informatie op de site.

www.heileuver.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.