Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Schoenaker verhuist naar Kopenhagen

RAALTE - Handbalster Myrthe Schoenaker speelt de komende twee jaar in de Deense competitie.

De opbouwster uit Raalte (24) verkast van Füchse Berlin naar Kobenhavn Handbold, dat vorig seizoen als zevende eindigde in de Deense competitie.

Schoenaker moest na haar eerste seizoen in het buitenland op zoek naar een nieuwe vereniging omdat Füchse vanwege financiële zorgen uit de Bundesliga stapte.

De oud-speelster van Kwiek en Dalfsen treft in Kobenhavn met Debbie Bont een oude bekende. De hoekspeelster uit Volendam, ook een oud-speelster van Dalfsen, verlengde haar contract in de Deense hoofdstad voor drie jaar tot en met de zomer van 2019.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.