Volledig scherm

Scholen willen samen op locatie oud Zutphens zwembad

ZUTPHEN - Drie verschillende scholen die passend en speciaal onderwijs aanbieden, willen zich in de toekomst samen vestigen op het voormalige zwembadterrein aan de Keucheniusstraat in Zutphen. Het gaat om Het Mozaïek, een deel van de Anne Flokstraschool en een cluster 4-school, een nevenvestiging van Klein Borculo.

De besturen van de drie scholen hebben een verzoek voor clustering neergelegd bij de gemeente Zutphen. Dat zegt wethouder Patricia Withagen. Volgens haar hebben tot op heden 'alleen verkennende gesprekken plaatsgevonden'. Wel treft de gemeente Zutphen alvast voorbereidingen die moeten leiden tot een wijziging van het bestemmingsplan. Dat is nodig om de scholen op de locatie te kunnen toestaan.

Clustering
De plannen voor de gezamenlijke huisvesting - dus geen samenvoeging of fusie - moeten nog worden uitgewerkt. De schoolbesturen hebben al sinds eind vorig jaar contact met elkaar. In eerste instantie werd nog gedacht aan clustering op de huidige locatie van Het Mozaïek, aan de Paulus Potterstraat. Volgens Withagen gaat de voorkeur nu uit naar de Keucheniusstraat, waar tot vorig jaar zomer het Graaf Ottobad was gevestigd. Daartoe zou ook een verzoek zijn neergelegd door de schoolbesturen. "Als gemeenten hebben we nog geen besluit getroffen", zegt Withagen.

Op de locatie aan de Keucheniusstraat wordt komend schooljaar tijdelijk opvang geboden aan vrije school De Berkel.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.