Volledig scherm

Schoon hout stoken in Bruishuis

ZUTPHEN - Vuurstokers die het fijne willen weten hoe je schoon kunt stoken op hout kunnen vrijdag 8 juli naar de workshop van vuurman en kachelbouwer Michiel Oosterveld.

Hij onderzoekt en experimenteert al jaren met zijn rocket stove hoe dat moet. Zo bouwde hij er ook fornuizen mee. Één van die fornuizen neemt hij vrijdag mee. Oosterveld vertelt over de noodzaak tot schoon stoken en geeft een demonstratie. Deelnemers die een soepkom bij zich hebben, kunnen mee eten van de soep die op de rocket stove wordt bereid. Aanvang 14.30-17.00 uur in het Bruishuis aan het Vispoortplein 16. Voor meer informatie en opgave: www.bruishuiszutphen.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.