Volledig scherm
© Thinkstock

Schouten winnaar ronde Heerle

HEERLE - Harderwijker John Schouten heeft de ronde van Heerle (bij Bergen op Zoom) gewonnen. Het was voor het eerst in acht jaar dat de Harderwijker (31) nog eens een elite-beloftenkoers wist te winnen.

Voor Schouten was het dan ook een bijzondere gebeurtenis. Hij droeg zijn zege op aan zijn in 2010 overleden fietsvriend Bas Mulder. ,,Op zijn sterfbed heb ik beloofd dat ik nog één wedstrijd voor hem wilde winnen. Dat dit 2132 dagen na dato gebeurt, is heel speciaal. Dit is de reden waarom ik nog koers in al die jaren.’’

Schouten kwam in Noord-Brabant solo over de streep. Nadat een kopgroep van vier in de laatste twaalf kilometer was achterhaald besloot de renner van de Ijsselstreek twee kilometer voor de streep zijn beslissende demarrage in te zetten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.