Iris Boter op bezoek bij Carmel College
Volledig scherm
Iris Boter op bezoek bij Carmel College © Carmel College Salland

Schrijfster Iris Boter bezoekt het Carmel College

RAALTE - De vmbo-leerlingen uit drie klassen van het Carmel College Salland kregen vrijdag 3 juni bezoek van de schrijfster en illustrator van jeugdboeken en boeken voor jongvolwassenen Iris Boter.


Voorafgaand aan de komst van Boter verdiepten de leerlingen zich in de schrijfster en haar boeken en konden ook ervaren hoe moeilijk het is om een verhaal te schrijven. Iris Boter heeft de leerlingen verteld over hoe het is om schrijfster te zijn, hoe zij haar boeken schrijft en waarom het zo leuk is om te schrijven en te lezen. Ook heeft zij laten zien hoe zij illustraties in kinder- en jeugdboeken maakt. De leerlingen waren enthousiast en hebben Iris Boter veel vragen gesteld.

Joran (13) vertelt: ‘Iris Boter gaf hele goede tips voor als je schrijver wilt worden. Ook liet ze zien hoe ze een boek illustreert. Ik had niet verwacht dat je zoveel stappen moet zetten tot je een illustratie voor in een boek hebt.’

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.