Volledig scherm

Schrijver, fotograaf en kunstenaressen stippelen 'Kunst tussen de bomen' uit in hotel in ​Elspeet

ELSPEET - Schrijver Adam van Donk, fotograaf Jaco van Toor en kunstenaressen Ingrid Scholte en Jacky Zegers hebben een expositieroute in de gangen van Hotel Mennorode in Elspeet uitgestippeld: Kunst tussen de bomen.

Op de route is werk van het viertal te zien. Van Donk heeft korte fictie- en non-fictie-verhalen van zijn hand bij tekeningen opgehangen. Fotograaf Van Toor toont foto's van landschappen en dieren die neigen naar schilderijen. Scholte exposeert olieverfschilderijen, waarvoor zij de inspiratie haalt uit het innerlijk en uiterlijk van de mens. Kunstenares Jacky Zegers laat abstracte, moderne werken met dieren zien. De kunstroute is te lopen tot en met 6 december in het hotel aan de Apeldoornseweg 185. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.