Volledig scherm
© Thinkstock

Shana van der Vlist vindt draai op WK motorcross

De zestienjarige Shana van der Vlist uit Apeldoorn is gister tijdens de GP MX2 van Italië als zesde geëindigd. Ze werd daarmee de beste Nederlandse.

Nancy van der Ven eindigde als achtste. De Apeldoornse zag dat haar broer Freek in de MX2 klasse aan de kant bleef nadat hij vorige week in de GP van Engeland een blessure had opgelopen. Op het snikhete circuit van Lomardia wist de Apeldoornse zich als tiende te kwalificeren voor deze vijfde race die meetelt in het WK. In de eerste manche had ze een slechte start waardoor ze zich vanaf plek 29 naar voren moest vechten. Uiteindelijk leverde dat de negende plek op.

In de tweede manche reed ze lang rond op positie elf maar in de laatste ronde had ze over en pakte ze een keurige zevende plek. “Dit was mijn beste klassering ooit op het WK. Ik voelde me super en het ging ook lekker. Ik begin steeds meer te wennen aan het niveau en hoop me de komende wedstrijden zeker nog te verbeteren”.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.