Volledig scherm

Sheltercity mogelijk ook in Deventer

DEVENTER - In de gemeenteraad van Deventer is vlak voor de zomervakantie een voorstel van GroenLinks aangenomen om Deventer in 2018 een Shelter City te maken.

Het is een signaal dat de stad een bijdrage levert aan de wereldwijde bescherming van de mensenrechten. Shelter City is een initiatief dat in Europees verband is ontwikkeld om bedreigde internationale mensenrechtenverdedigers tijdelijk op te vangen. Deventer is gedurende een aantal maanden de gaststad van enkele mensenrechtenverdedigers zodat ze op adem kunnen komen maar ook hun verhalen kunnen vertellen. Op dit moment zijn onder andere Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen al sheltercities. Het college gaat de komende maanden voorbereidingen treffen om van Deventer in 2018 een Shelter City te maken en legt de raad in 2017 een voorstel voor.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.