Volledig scherm

Show- en drumfanfare uit IJsselmuiden treedt op in Duitse partnerstad vanwege 125 jaar brandwee

IJSSELMUIDEN/MEINERZHAGEN/VALBERT - Show- en drumfanfare Jong Oranje uit IJsselmuiden geeft zaterdag 25 juni een optreden in de Duitse partnerstad Meinerzhagen en het nabijgelegen dorp Valbert vanwege het 125-jarig bestaan van de brandweerkorpsen in beide plaatsen.

Het gezelschap komt naar Duitsland op uitnodiging van de Werkgroep Partnersteden. Bij aankomst in Meinerzhagen geeft Jong Oranje een concert met de plaatselijke Fanfarezug. De IJsselmuider show- en drumfanfare doet na de lunch met drie andere orkesten mee aan een parade van brandweerkorpsen uit de buurt van de Duitse partnerstad. De organisatie van het evenement in Meinerzhagen en Valbert is eerder dit jaar in IJsselmuiden langsgeweest. Zij blijken uit te zien naar de komst van Jong Oranje, laat de show- en drumfanfare weten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.