Volledig scherm

Simco-Ion viert halve eeuw met open dag

LOCHEM - Simco-Ion bestaat vijftig jaar en dat viert het Lochemse bedrijf zaterdag 18 juni met een open dag.


Iedereen die wil weten wat er plaatsvindt binnen de muren van Simco-Ion is welkom tussen 11.00 en 15.00 uur, op Aalsvoort 74 in Lochem. Simco-Ion is sinds 1966 actief in Europa. In de textiel- en later in de papier- en kunststofindustrie vonden vele problemen plaats aangaande statische elektriciteit. Het Lochemse bedrijf loste deze problemen in vele gevallen op door deze statische elektriciteit te verwijderen. De apparatuur om dit te bewerkstelligen ontwikkelt en produceert Simco-Ion. Het bedrijf levert deze apparatuur aan machinebouwers en eindgebruikers van machines in de textiel-, papierverwerkings-, kunstof-, en verpakkingsindustrie.
Simco-Ion startte in 1966 op Kwinkweerd 2, verhuisde in 1988 naar Aalsvoort 5 en is sinds 1998 gehuisvest op Aalsvoort 74. Er zijn zestig mensen werkzaam op het bedrijf dat zijn vijftig jarig jubileum viert. met

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.