Volledig scherm

Singer-songwriters trekken zich terug in de crypte

DEVENTER - Vijf singer-songwriters spelen donderdag 4 augustus voor publiek de muziek die ze schreven tijdens een nacht die ze in stilte doorbrachten in de crypte van de Lebuïnuskerk.

In de nachtwake, op zondag 31 juli, zoeken de songwriters (Lise Low, Lisa Marijn, Bob Guldemond, Evelien Schotpoort en Maarten van Veen) naar de betekenis van stilte en afzondering.

Het concert is donderdag 4 augustus om 19.30 uur in de Lebuïnuskerk. Het project is een samenwerking tussen het Deventer Songwritersgilde en VONDST, de pioniersplek van de Grote- of Lebuïnuskerk.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.