Volledig scherm
© Thinkstock

Sinterklaas gaat in optocht door Heeten tijdens intocht

HEETEN - Zondag om 13.30 uur komt de Sint aan in Heeten bij constructiebedrijf Elders aan de Dorpsstraat.

Hij wordt opgewacht door fanfarekorps Sint Ceacillia. In een grote optocht maakt Sinterklaas een rondgang door het dorp in een oude auto. Rond 14.00 arriveert Sint met zijn Pieten bij de sporthal voor een feest met muziek, dansen en een spannend verhaal. Bij slecht weer wordt de optocht afgelast en gaat de Sint rechtstreeks van Elders naar de sporthal.

Het huisje van de Sint wordt dit jaar ingericht aan de Nieuwe Markt 10 in Raalte (het pand naast Ami kappers). Sinterklaas is regelmatig in zijn huisje aanwezig en kinderen kunnen hem bezoeken. Ook staat er bij de deur een rode brievenbus waar kinderen hun tekeningen, kleurplaten en verlanglijstjes in mogen stoppen.

De agenda van de Sint is geopend. Voor een afspraak kun je contact opnemen met de Scouting Raalte, tel. 0572-363603. (bereikbaar alle werkdagen van 19.30 tot 20.30). Online: www.sinterklaas-raalte.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.