Volledig scherm
Slachtdag © Fedde Sterringa

Slachtdag op Cultuurboerderij Strunk

RAALTE - Met de jaarlijkse slachtdag op zaterdag 19 november, probeert Cultuurboerderij Strunk de traditie van het thuis slachten, zoals vroeger gedaan werd, in stand te houden.

De dag wordt steevast geopend door de burgemeester die als eerste de hakbijl in het dode varken zet. Vervolgens gaan de vakkundige slagers van Slagerij Maurits uit Raalte aan de slag om het dier verder te verwerken tot bijvoorbeeld schouderlap, krabbetjes, hamlap en worst. Natuurlijk wordt er zoals vroeger ook een borreltje op gedronken. Diverse vleesproducten zijn ook te koop. Aanvang om 11.00 uur aan de Deventerstraat 64.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.