Volledig scherm

Slechte eerste helft nekt Landstede Basketbal

ZWOLLE - Na drie uitduels verliest Landstede Basketbal in het eigen Theater van de Sport in een vooral na de pauze boeiende wedstrijd met 71-75 uit Den Bosch.

De Brabanders kenden een bloedeloze start van de competitie, maar dankzij het binnenhalen van een hoofdsponsor en het aantrekken van drie Amerikanen zijn de Brabanders bezig aan een inhaalrace. In de eerste twee kwarts doet Landstede weinig om de opmars van de tegenstander te stuiten. Met negen rebounds tegen achttien aan Bossche kant is de 30-43 achterstand verklaard. De Zwollenaren knokken zich door de malaise heen en komen vooral terug in het boeiende vierde kwart. Landstede, spelend zonder de geblesseerde captain J.T. Tiller, komt bij 61-62 terug tot één punt, maar het snelle antwoord is er van Maarten Bouwknegt met een driepunter. Via Clayton Vette wordt het nog 65-69 maar de nekslag is er van Antwan Scott één van de nieuwkomers bij de gasten. Het wordt uiteindelijk een 71-75 nederlaag.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.