Volledig scherm
Sjaak Sleiderink © Carlo ter Ellen

Sleiderink snelt naar zege in Luttenberg

LUTTENBERG - Sjaak Sleiderink heeft de Grote Prijs van Jumping Indoor Luttenberg (JIL) op zijn naam gebracht. De ruiter uit Denekamp plaatste zich als enige ruiter met twee paarden voor de barrage zaterdagavond.

Daarin was hij vervolgens op Complemento na een foutloze rit nét, zeven tienden van een seconde, sneller dan de nummer twee Bianca Schoenmakers. In totaal bestond de barrage uit twaalf combinaties. "Volgens mij kon het ook echt niet sneller," analyseerde een blije Sleiderink. De 24-jarige ruiter is sinds augustus fulltime in dienst bij de stal van Gerco Schröder, na een stop met topsport van anderhalf jaar. Daarvoor werkte hij bij Jeroen Dubbeldam, maar daar moest hij noodgedwongen vertrekken. De overwinning leverde hem vijfhonderd euro op.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.