Volledig scherm

Snoekstudiegroep gaat met jeugd op zoek naar roofvis in Zwolle

ZWOLLE - De Snoekstudiegroep houdt zaterdag 10 september een roofvisdag voor de jeugd in Zwolle.

Afgelopen jaar werd er vanuit de boot gevist, was er prachtig weer en waren er leuke vangsten. Reden genoeg voor de organisatie om ook dit jaar weer de visdag voor de jeugd te organiseren. Vrijwilligers van de Snoekstudiegroep (SNB) en een professionele visgids staan deze dag voor de deelnemers klaar met hun visboot. Er wordt gevist op de Vecht, het Zwartewater en de aanliggende kolken in de omgeving van Zwolle.

De visdag is bedoeld voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar. Voor de volledig verzorgde visdag wordt een vergoeding gevraagd van 5 euro per deelnemer. Dit om de kosten van de eendaagse vergunning te betalen. De visdag is van 09.00 tot 16.00 uur. Deelnemers moeten zelf voor eten, drinken en gepaste kleding zorgen, de organisatie zorgt voor de boot, hengels, molens, aas, de begeleiding en de vergunningen. Deelname kan door naam, geboortedatum en telefoonnummer te mailen naar regiooost@snoekstudiegroep.nl. Dit kan tot en met woensdag 31 augustus. Een week van tevoren ontvangen de deelnemers een mail met alle informatie, inclusief de startlocatie.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.