Volledig scherm
Schilderij van Geert Schreuder © Geert Schreuder

Soldaat vertelt over oorlog in voormalig Joegoslavië

DEVENTER - De oorlogsveteraan Peter-Jan Dullaert uit Deventer vertelt maandag 8 augustus over zijn ervaringen tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië.

Er kwamen destijds veel vluchtelingen uit Bosnië in Nederland terecht. Dullaert was nauw betrokken bij de vlucht van zijn schoonfamilie.

De lezing wordt georganiseerd in het kader van een ASF-vrijwilligersproject voor jongeren uit Oost-Europa en wordt daarom in het Engels gehouden. Aanvang om 20.00 uur in het Etty Hillesum Centrum aan de Roggestraat 3. Gratis entree.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.