Volledig scherm
De winnaars bij het onderdeel trampoline: Dani Mooibroek staat links, Tessa Boeve midden, Anke Boeve rechts. Foto: Sparta Ermelo

Sparta Ermelo oogst acht medailles op NK trampoline

ERMELO - Gymnastiekvereniging Sparta uit Ermelo heeft gister in AHOY acht medailles binnengesleept. Met als titel Fantastic Gymnastics worden al jaren de Nederlandse titels verdeeld onder trampoline- en gymnasten.

Bij de vrouwen senioren nam Melissa Schuur afscheid van het trampolinespringen. Ze wist bij haar afscheid net de finale niet te bereiken. Dat deden wel Dani Mooibroek uit Harderwijk en de tweeling Tessa en Anke Boeve uit Garderen. Uiteindelijk werd het in de hoogste klasse van de 14- 15 jarigen een all Sparta podium met Tessa Boeve op de nummer één positie en Moorbroek op de tweede plaats. Daarnaast werden nog twee zilveren en drie bronzen medailles binnengesleept.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.